12.29.2016

MANI VINTAGE
Hej, vill bara titta förbi här en torsdag och uppmärksamma er alla på den här underbara klänningen som just nu finns i webshopen !

Den är gjord helt av flytande silke, väldigt mycket flytande silke faktiskt, och det allra bästa är att den kommer med en historia. Den är nämligen uppsydd till en sångerska under 1940-talet. Hon var svensk men åkte runt på olika klubbar och barer i Danmark där hon sjöng och uppträdde, i den här klänningen. Visst kan man tänka sig att den gör sig bra på scen ? I tyget finns små, små hål efter aska och jag kan se framför mig hur hon står lutad mot en bar med en cigarett mellan fingrarna och att hon är svår att få grepp om men ändå flirtig.

Det här är ju en klassisk 1940-talsmodell. Den har breda axlar och låg markerad midja och är ett typexempel på allt det som 1980-talet sedan plockade upp. Som alla välsydda klänningar ser den lite lustig ut när den hänger på galgen, men den kommer verkligen till liv när man ser den på. Och tyget, det är något alldeles enastående ! Kom förbi butiken om ni kan, för att se den på riktigt !

Dress : HERE


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar