12.31.2015

A HAPPY NEW YEAR
Då är vi nere på dem allra sista tickande timmarna av 2015 ! I sann AbFab-anda ska jag och Alice tacka av det här året i kväll med skumpa, konfetti och glittriga klänningar och förhoppningsvis kommer det bli precis så där halvgalet och smaklöst som jag föredrar det. Men innan det blir dags för sådant tänkte jag att det vore kul att ta en titt på året som gått och det som ska komma ! Var duktig inför förra nyår och skrev upp några saker som jag ville få gjort under 2015 och jag kan väl med handen på hjärtat säga att jag genomförde en halv grej. Till mitt försvar gjorde jag en himla massa annat så det är inte så att jag suttit och rullat tummarna, men just dem där sakerna lyckades jag inte klara av. Ähum...


Så vad tusan hände år 2015 då ? Det första (kanske också det största ?) var att jag blev en egen företagare utanför MANI. Slut på att fakturera via andra företag, nu skulle jag handskas med moms och kvitton helt själv ! Jag som alltid sagt att jag aldrig ska ha eget företag har sett mig helt besegrad och nu kommer jag antagligen vara frilans tills jag dör. Iallafall, superglad över mitt första år som som företagare i eget namn ! Har gjort jättefina jobb för bland annat IKEA, Ballingslöv, Fitness24Seven och till och med en bioreklam för Lars Kepler - har läst samtliga av deras böcker och är ett stort fan. Blir så fruktansvärt rörd när jag surfar runt på bloggar och liknande och helt plötsligt ser något som jag varit med och gjort ! För första gången har MANI också varit öppet på heltid ett helt år. Alltså sex dagar i veckan, normala öppettider. Sedan har vi ju tyvärr tvingats hålla stängt rätt mycket när jag jobbat med inspelningar, men det har ändå känts som om allt fått en ärlig chans att vara en normal rörelse. Även webshopen fick en ärlig chans och jag är helt nöjd med vad den genererat. Mindre grejer, vad har hänt där ? Jag lämnade nio år som rödhårig bakom mig och just nu sitter jag här med brunt hår, galet. Hade ett bra år med hästen också, som gick från livsfarlig vilde till exemplarisk gentleman och för första gången fann vi varandra på riktigt. Och jag fann yogan på riktigt också ! Vi har ju haft ett av och på-förhållande i drygt elva år, men efter resan till Sicilien kilar vi nu stadigt och jag försöker köra minst tre pass i veckan. Riktigt smidig och stark i kroppen, minsann ! Kom i ordning mer där hemma också och trivs riktigt bra där nu, det är bara några små saker till att fixa. Inget som inte 2016 ska klara av, så låt oss ta en titt på vad jag hoppas/önskar/vill göra under nästa år :


1. Måla samtliga dörrar hemma rosa. Låter galet, kommer bli otroligt.


2. Resa ! Jag kom ju aldrig iväg på min tågresa genom östra Europa i somras så nu håller tummar för att 2016 blir året då jag kan ta långledigt och bara åka iväg. Tänk, riktig semester ! Sedan vill jag även åka tillbaka till Amsterdam och Prag. Och kanske dra ut en helg till Österlen precis som förra året för det var ju fruktansvärt fint.


3. Vända ut och in på MANI. Man blir liksom hemma-blind så är det dags att inventera varenda liten grej på både hemsidan och i butiken. Framför allt webshopen behöver få sig en omgång och det är det allra första jag ska ta tag i 2016. Sedan behövs en bra struktur för att kunna kombinera webshop, butik och övrig jobb utan att något blir lidande.


4. Gör fler jobb för och med andra. Och fokusera mer på den typen av jobb som jag själv vill göra.


5. Ut och tävla med hästen !


6. Få färdigt min hemsidan ! Inte minst för att jag själv ska kunna se vad det är för jobb jag gjort. Jag kan dock inte fatta att den ligger där så pass klar, och så får jag aldrig tummen loss att få färdigt det sista. Att påbörja och slutföra saker måste jag bli bättre på.


7. Börja lära och intressera mig för mer saker. Har på sista tiden insett att jag kan väldigt mycket inom några få områden, men utöver dem så kan jag ingenting. Det är ett medvetet val sedan några år tillbaka i och för sig, då jag kände att jag inte orkade ta in mer, men nu känner jag ett ordentligt sug efter att kunna och veta allt.


8. Skaffa minst en mentor.


9. Läsa mer skönlitteratur.


10. Jag vill njuta mer. Njuta, det ordet har verkligen slagit rot i mig. En liten idé om mitt liv som inte vill släppa. En dag vaknande jag och insåg jag att det bara finns en sak jag kommer ångra när jag dör och det är att jag skulle ha njutit mer. Jag vill njuta av allt - från kyssar, hud och värme, till god mat, sena nätter och vackra städer. Kunna i frossa i italiensk glass och fantastiska kläder. Se vackra saker, känna vackra saker, skapa vackra saker. Vara girig. Hur underbart är det inte att få leva ett liv som bestäms och drivs enbart utav njutning ? Det här är inget som bara får gälla för det nya året, det blir från och med nu livssträvan. Och kommer även att hamna på 30 innan 30-listan, som jag fortfarande kämpar med att fylla. Hur svårt ska det vara att komma på saker till den jäkla listan som man vill göra och uppnå, liksom ?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar